Till senaste kommentaren

Får man ha möten och konferenser nu?

Vad gäller för möten och konferenser nu med de nya restriktionerna från den 12 januari?

Erika Bergsten

Kommentarer

 • Hej!

  De nya restriktionerna som regeringen utfärdat för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, gäller i regel inte för företag och organisationers egna möten och konferenser. Om ett företag däremot väljer att bjuda in allmänheten till exempelvis ett seminarium, så räknas det som en allmän sammankomst.

  Restriktionen i antalet deltagare gäller alltså rent formellt inte företags egna möten som inte allmänheten har tillgång till, och det är upp till varje företag att bedöma risken för smitta i de möten de arrangerar och agera därefter.

  Hotell- och mötesanläggningar omfattas inte av ordningslagen, utan istället av de regler som regeringen och Folkhälsomyndigheten beslutat om. Alltså att följa gällande regler för antal tillåtna personer i restaurangen och eventuellt begränsade tider för alkoholservering och säkerställa att det är möjligt att hålla avstånd och se till att det inte blir trängsel runt barer och bufféer. Alla mötesanläggningar har vidtagit nödvändiga åtgärder och många har gått mycket längre än så för att förhindra smittspridning.

  Tänk på att det är allas vårt ansvar att minska smittspridningen och skydda våra svagaste i samhället genom att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om man känner minsta sjukdomssymptom.

  Ta hand om varandra!💚

  Bibi Rydbacken Marknadschef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.